Nezgodni lapsus političarke u FR

Bivša francuska ministarka pravde Rašida Dati napravila je prilično nezgodan lapsus tokom jednog intervjua, izovorivši reč felacio umesto inflacija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.09.2010.

17:41

Default images

Govoreći o ekonomskoj krizi, tokom intervjua za televiziju Kanal Plus, ona je pomešala reči inflacija i felacio, koje na francuskom jeziku zvuče slično.

"Očekujem da će veliki deo investicionih fondova povratiti uloženi novac sa zaradom od 20 do 25 odsto, u vreme kada felacio bude gotovo na nuli", izjavila je Dati.

Za samo nekoliko sati, video snimak se našao na Internetu gde je postao instant hit.

Francuska političarka se javno izvinila zbog nespretnog gafa, pravdajući se da je "prebrzo govorila".

Ona je u šali dodala da je srećna što je gledaocima omogućila malo zabave, ali je istakla da je žalosno što je to "jedina politička poruka o tako važnoj temi koju je javnost uočila".

Dati je prošle godine napustila vladu nakon kritika da je loše vodila svoj resor. Bila je, takođe, kritikovana zbog svog načina odevanja i ljubavnog života.

Zlobnici su je čak prozvali "Rašida Barbika" zbog njenog navodnog slabog razumevanja političkih pitanja.

Ona je sada član Evropskog parlamenta i gradonačelnik jednog od pariskih arondismana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: