Optuženi optužuje krunskog svedoka

Šestooptuženi za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića, Slobodan Đurović, optužio je krunskog svedoka da je tražio novac kako bi promeni iskaz na sudu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2010.

14:50

Default images

Đurović je pred sudom u Zagrebu rekao da je krunski svedok Tomislav Marjanović od njegovog brata tražio 300.000 evra kako bi promenio iskaz.

"Moji advokati su podneli prijavu Uredu za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), ali oni nisu reagovali, rekavši da to nije u njihovom delokrugu", rekao je Đurović.

Đurović je, prema optužnici, bio veza između atentatora i navodnog naručioca ubistva Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam.

Đurović je svoj današnji iskaz posvetio krunskom svedoku kojeg je, kao i ranije ostali optuženi, opisao kao "notornog lažljivca i kriminalca".

"Marjanović laže, i to glupo", izjavio je Đurović, dodajući da USKOK nije reagovao na prijavu njegovih advokata, jer im nije odgovaralo da se osoba kojoj su dali status krunskog svedoka bavi ucenama.

Drugog dana iznošenja odbrane, Đurović je takođe rekao da je Marjanović svedočio iza zatvorenih vrata kako se ne bi saznalo da je "na izmišljotinama dobio status krunskog svedoka".

On je odbacio i tvrdnje krunskog svedoka da su optuženici pripremali atentat na Hrvoja Petrača, osuđenog zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca i njegovog sina Novicu.

Đurović je na početku svoje odbrane protekle srede odbacio sve optužbe, ističući da je progonjen zbog "dnevnopolitickih potreba" i bez i jednog konkretnog dokaza. On je kazao da su mu policajci prilikom hapšenja rekli da je "prodan" zbog kumstva s navodnim naručiocem ubistva Sretenom Jocićem.

Šestooptuženi je takođe rekao da nije imao nikakvog motiva da učestvuje u ubistvu, jer je uspešan poslovni čovek i svoju imovinu ne može da potroši dok je živ.

Optužbe za ubistvo vlasnika nedeljnika Nacional Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića 23. oktobra 2008. ranije su odbacili i ostali optuženi koji su na optuženičkoj klupi u Zagrebu, Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani i Bojan Gudurić.

Željku Milovanoviću, koji je takođe obuhvaćen hrvatskom optužnicom, za isti zločin se sudi u Beogradu, zajedno sa Sretenom Jocićem i Milenkom Kuzmanovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: