Protest zbog Dodikovih uvreda

Banjaluka -- Novinarska udruženja protestuju zbog uvreda koje je premijer RS Milorad Dodik u petak uputio novinaru banjalučke Alternativne televizije Vladimiru Kovačeviću.

Izvor: B92
Podeli

U saopštenju organizacija navedeno je kako je ovo samo jedan u nizu Dodikovih napada na novinare.

O ovom činu biće obaveštena i Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

Grubi verbalni napad premijera Republike Srpske Milorada Dodika na novinara banjalučke Alternativne televizije Vladimira Kovačevića je neprimeren i nedopustiv čin, pogotovo zbog činjenice da se dogodio tokom susreta s novinarima u zgradi entitetske Vlade, navedeno je u saopštenju Udruženja "BH novinari" i Linije za pomoć novinarima.

Dodik je grubo izvređao novinara nakon sasvim korektno postavljenog pitanja kako napreduje izgradnja autoputa Banjaluka-Gradiška.

"Imaš telefone, zovi pa pitaj! Sedi u autobus, idi pa vidi. Svakako lažeš i petljaš, pa možeš petljati i oko toga", rekao je Dodik tom prilikom.

Autoput Banjaluka-Gradiška jedna je od investicija koje se dovode u vezu sa krupnim kriminalnim radnjama u koje su, kako tvrde BH-mediji, umiješani ljudi bliski premijeru Dodiku.

Ovaj autoput, koji je svojevremeno najavljivan kao veliki projekat Dodikove vlade, pretvorio se u najskuplji auto-put u Evropi, čiji kilometar košta čak 24 miliona maraka, odnosno oko 12 miliona evra, iako je prosečna cena upola manja.

Opozicija optužuje aktuelnu vlast da je nizom protivzakonitih radnji omogućila veliku pljačku budžetskog novca.

Ovo nije prvi put da Dodik vređa novinare medijske kuće ATV i da odbija odgovoriti na pitanja njenih novinara, navedeno je u saopštenju. Dodik bi se zbog napada na novinara mogao suočiti i sa Centralnom izbornom komisijom, koja je takođe obaveštena o incidentu.

Iako ovaj događaj nije direktno povezan s predizbornom kampanjom, ima veze s ponašanjem kandidata SNSD-a za predsednika Republike Srpske na oktobarskim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu