Britanska kraljica nema za grejanje

Britanska kraljica Elizabeta Druga pokušala je da iskoristi novac iz državnog fonda namenjenog siromašnima da bi platila račune za grejanje Bakingemske palate.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.09.2010.

10:54

Default images

Dokumenti otkrivaju da su kraljičini predstavnici zatražili od britanske vlade novčanu pomoć za grejanje Bakingemske palate koji su poslednjih godina porasli.

Međutim, vlada je odbila izdvajanje novca iz Fonda koji je namenjen za pomoć u grejanju porodica sa malim primanjima i javnim ustanovama kakve su škole i bolnice.

U odgovoru koji je prosleđen predstavnicima britanske kraljice navedeno je da bi došlo do negativnog publiciteta ukoliko bi se pare za grejanje dodelile Bakingemskoj palati umesto recimo, nekoj bolnici.

Britanski poreski obveznici već izdvajaju 38 miliona funti za kraljevsku porodicu, te Indipendent u propratnom tekstu prenosi pozive antimonarhističke grupe pod nazivom Republika za preispitivanjem finansija kraljice Elizabete i njene porodice.

Britanska kraljica inače spada među najbogatije ljude sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: