"Telekom" pomaže mlade matematičare

Direktor "Telekoma Srbija" Branko Radujko i direktor Matematičke gimnazija Srđan Ognjanović potpisali su Protokol o saradnji između te kompanije i škole.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.09.2010.

15:42

Default images

Tom prilikom uručili su "smart" telefone šestorici učenika gimnazije koji će školovanje nastaviti na Kembridžu.

Telefoni su uručeni Luki Milićeviću, Mihajlu Cekiću, Aleksandru Vasiljkoviću, Nikoli Mrkšiću, Dušanu Peroviću i Ognjenu Nikoliću.

Učenici najuspešnije domaće gimnazije ove godine su osvojili 19 medalja na svetskim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike.

Pored tehničke pomoći, generalni direktor "Telekoma" Branko Radujko je najavio da će u saradnji sa gimnazijom biti napravljena i sekcija za razvoj mobilnih aplikacija.

"Ovoga puta opredelili smo se, uvereni da je ovo najvažnija srpska reprezentacija znanja, a da je još uvek veliki 'odliv mozgova' iz Srbije, da pomognemo ovoj gimnaziji, a ona će pomoći gimnazijama sa kojima sarađuje širom Srbije da ima bolje tehničke uslove za sticanje znanja, za povezivanje sa važnim školskim i univerzitetskim centrima širom sveta, da mogu da imaju video konferencijska predavanja, 'distans lerning' i da u svakom trenutku mogu da dođu do svake informacije i znanja putem telekomunikacionih tehnologija", izjavio je Radujko.

"Mi u Matematičkoj gimnaziji smo izuzetno zadovoljni zato što je danas jedno veliko preduzeće, kao što je 'Telekom Srbija' prepoznao u učenicima gimnazije jedan veliki potencijal, talenat. Njihovo znanje i rad je budućnost Srbije", kazao je direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

"Mnogi su naši bivši učenici otišli, sada su profesori na univerzitetima, vodeći inženjeri, a retko ko od njih se vraća. Svaki ovakav signal je signal da u Srbiji ima neko ko misli o znanju, pravim vrednostima i signal njima da razmišljaju o povratku", smatra on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: