Ginekolog maltretirao pacijentkinju

Beograd -- Ginekolog Živadin Zdravković iz Negotina priveden je zbog osnovane sumnje da je u hodniku bolnice vukao za uši i kosu pacijentkinju Dimitrinu Krekulović.

Izvor: B92
Podeli

Protiv njega je podignuta prekršajna prijava.

U domu zdravlja u Negotinu kažu da je doktor Zdravković na godišnjem odmoru, a da je pokrenuta interna istraga o ovom događaju.

Sa rezultatima analiza koje je dobila u popodnevnim satima, Dimitrina Krekulović iz Negotina, otišla je na odeljenje Negotinske ginekologije, da zamoli dežurnog lekara Živadina Zdravkovića da joj prepiše terapiju jer joj je bilo loše, a njen izabrani lekar nije više radio.

Posle kraćeg odbijanja da to učini doktor Zdravković je, kaže Dimitrina, uradio nešto sasvim neočekivano, a sve to posmatrao je Dimitrinin muž Dragoljub, koji kaže da u početku uopšte nije shvatio o čemu se radi.

Krekulovići su pozvali negotinsku policiju koja je odmah došla u bolnicu.

Tihomir Milovanović, v.d. direktor ZC Negotin kaže da je doktor Zdravković na godišnjem odmoru i da nije bio u prilici da razgovara sa njim.

Pacijentkinja Dimitrina Krekulović uložila je žalbu i zaštitniku prava pacijenata , Ministarstvu zdravlja i lekarskoj komori , ali do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu