Ginekolog maltretirao pacijentkinju

Ginekolog Živadin Zdravković iz Negotina priveden je zbog osnovane sumnje da je u hodniku bolnice vukao za uši i kosu pacijentkinju Dimitrinu Krekulović.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2010.

23:48

Default images

Protiv njega je podignuta prekršajna prijava.

U domu zdravlja u Negotinu kažu da je doktor Zdravković na godišnjem odmoru, a da je pokrenuta interna istraga o ovom događaju.

Sa rezultatima analiza koje je dobila u popodnevnim satima, Dimitrina Krekulović iz Negotina, otišla je na odeljenje Negotinske ginekologije, da zamoli dežurnog lekara Živadina Zdravkovića da joj prepiše terapiju jer joj je bilo loše, a njen izabrani lekar nije više radio. Posle kraćeg odbijanja da to učini doktor Zdravković je, kaže Dimitrina, uradio nešto sasvim neočekivano, a sve to posmatrao je Dimitrinin muž Dragoljub, koji kaže da u početku uopšte nije shvatio o čemu se radi.

Krekulovići su pozvali negotinsku policiju koja je odmah došla u bolnicu.

Tihomir Milovanović, v.d. direktor ZC Negotin kaže da je doktor Zdravković na godišnjem odmoru i da nije bio u prilici da razgovara sa njim.

Pacijentkinja Dimitrina Krekulović uložila je žalbu i zaštitniku prava pacijenata , Ministarstvu zdravlja i lekarskoj komori , ali do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: