Sukob u Advokatskoj komori Beograda

Beograd -- Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić optužuje dva člana Upravnog odbora da žele nelegalno da ga smene, dok mu oni uzvraćaju da je apsolutista.

Izvor: B92
Podeli

Dva člana Upravnog odbora su privedeni zbog sumnje da su ukrali markice koje su potrebne za pozivanje članova Komore na sednicu Skupštine advokata.

Uhapšeni advokati optužuju predsednika Slobodana Šoškića da je apsolutista, a on uzvraća da njegovi protivnici žele da komercijalizuju advokaturu.

Predsednik Komore Slobodan Šoškić kaže da njegove uhapšene kolege pokušavaju od unize profesiju i da od advokature naprave konsalting preduzeća.

"Krađa je izvršena od strane kolege Jugoslava Tintora i Katarine Radović, videla je ih čistačica kako iznose kutiju sa poštanskim nalepnicima koje su hteli da iskoriste da bi slali pozive za nelegalnu skupštinu", kaže Šoškić.

Uhapšeni advokat Jugoslav Tintor je u policiji na ispitivanju proveo četiri sata. On odbacuje sve Šoškićeve optužbe i kaže da je njegovo hapšenje skandalozno.

"Meni je to potpuno apsurdno, jedino što mogu da kažem je da sam zgranuta i moje kolege. Koji bi razlog bio da neko koristi takva sredstva da bi se lično obračunao?", kaže Tintor.

Šoškićeve tvrdnje da iza njih stoje političke stranke Tintor naziva podmetanjem i optužuje predsednika Komore da je preko privatnih veza pozvao inspektore iz stanice MUP u Ulici 29. novembra, umesto da slučaj rešava policijska stanica Stari grad.

Tintorove optužbe Šoškić demantuje.

"Ako vas neko uveo u problem da sam monstrum od čoveka, onda to ne odgovara mojoj reputaciji advokata i mišljenju o meni u sredini u kojoj živim, ja nikada nisam imao napoleonske apsolutističke stavove, već sam uvek imao demokratsko opredeljenje", kaže Šoškić.

"U Komori je osnovni problem je Šoškić, koji želi da nametne svoje stavove UO koji je kolektivni organ u kojem je Šoškić samo prvi među jednakima, što on ne može da razume", uzvraća Tintor.

Advokatska komora Beograda ima 3.000 članova. Šoškić je zakazao sledeću sednicu Skupštine za 2. oktobar, a 11 od ukupno 15 članova Upravnog odbora odredili su drugi termin - 26. septembar. Na sednici bi trebalo da se održe opšti izbori za organe Komore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 866 idi na stranu