B92 Info i u Austriji

B92 Info kanal može se videti u kablovskom sistemu u Austriji. To je prvi put da se naš info kanal vidi u nekoj zemlji nemačkog govornog područja.

Izvor: B92

Sreda, 08.09.2010.

00:10

Default images

Širenje programa B92 Info kanala značajno je, jer u Austriji živi oko 200 000 ljudi poreklom iz Srbije.

Dijsapora naš program može gledati preko Telekoma Austrija, koji ima najsavremeniju digitalnu kablovsku TV mrežu, zasnovanu na IP tehnologiji i dostupan je širom Austrije.

Trenutno ima više od 125 000 korisnika, i druga je po veličini kablovska mreža u toj zemlji.

Novi član Upravnog odbora A1 Telekoma Austrija i glavni komercijalni direktor Aleksander Šperl, ambasador Srbije u Austriji Milovan Božinović i generalni direktor i glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić pokrenuli su prenos novog kanala tokom ceremonije "otvaranja" u Beču.

"Srpski emigranti predstavljaju drugu po veličini emigrantsku grupu u Austriji nakon nemačke zajednice koja broji 200.000 članova. Njima treba ponuditi srpske kanale. Naše prisustvo u Srbiji – Grupacija Telekom Austrija ima svoju mobilnu podružnicu Vip u toj zemlji – predstavlja još jedan razlog da u svoju ponudu kanala uvrstimo i B92 Info, koji ima brojnu i vernu publiku,“ rekao je Aleksander Šperl, izvršni direktor za komercijalne poslove A1 Telekom Austrija.
B92 Info od danas u Austriji
Ambasador Srbije Milovan Božinović kaže da ga raduje pokretanje signala B92 Info kanala.

"Radostan sam što je A1 Telekom Austrija poslao veoma pozitivan signal lokalnoj srpskoj zajednici pokretanjem ovog kanala pred održavanje prijema Beograd-Beč/Beč-Beograd. Sjajno je što kompanija tako ozbiljno shvata svoju posvećenost međuetničkom razumevanju", rekao je on.

"Uključenje B92 Info u osnovni paket uneće deo domaće atmosfere u dnevne sobe srpske zajednice u Beču. Kada živite daleko od svoje domovine, veoma je značajno biti obavešten o događajima u noj. Zahvaljujući svom ozbiljnom i nezavisnom izveštavanju, B92 Info predstavlja pravi kanal za to", izjavio je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić.

Matić je naglasio da mu je posebno značajno to što se ovaj iskorak događa na desetogodišnjicu TV B92 koja je počela sa zvaničnim radom upravo 5. oktobra na dan mirne smene vlasti u Srbiji.
B92 Info od danas u Austriji
"Prilikom prezentacije programa B92 Info kanala predstavljena je i po prvi put aplikacija B92 web sajta za android telefone, koja se može preuzeti na adresi http://www.b92.net/android, što je izuzetno značajno jer iz Austrije dolazi veliki broj posetilaca web sajta B92. Sada će preko Telekoma Autrije svi moći da prate B92 Info i preko svojih moblilnih telefona, ali i da imaju veoma pogodnu aplikaciju za ogromnu količinu informacija i tekstova i interakcije koju nudi nova aplikacija",kazao je on.

Matić je Izrazio nadu da ce se stvoriti dvosmerna komunikacija i da ce se ubrzo realizovati i pregled zbovanja u zajednici u Austriji koji bi bio emitovan putem B92 info kanala.

Današnji dan je izabran za lansiranje B92 Info kanala u Austriji zbog obnavljanja saradnje Beograda i Beča, gde će se, tim povodom, u večernjim satima u obe gradske većnice, održavati specijalni programi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: