Naložena finansijska istraga

Tužilac za ratne zločine Srbije izdao naredbu za pokretanje finansijske istrage protiv tri osobe koje su optužene za ratni zločin u hrvatskom selu Lovas 1991.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.09.2010.

15:07

Default images

Naredba je izdata na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela ratnog zločina.

Tužilaštvo je do sada prikupilo podatke da postoje osnovi sumnje da je imovina lica protiv kojih se pokreće finansijska istraga u znatnoj nesrazmeri sa njihovim zakonitim prihodima u vreme vršenja krivičnog dela.

Okrivljeni su od zarobljenih civila oduzeli novac, zlatni nakit i druge dragocenosti, navodi se u saoštenju Tužilaštva za ratne zločine.

U predmetu "Lovas“ u toku je prvostepeni sudski postupak protiv 14 optuženih pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Optuženi se terete da su, kao pripadnici JNA, lokalne teritorijalne vlasti i paravojne formacije "Dušan Silni", lišili života 70 lica tako što su nekontrolisano otvarali vatru iz pušaka, bacali bombe u dvorišta, kuće, podrume i druge prostorije, ubijali zatočene hrvatske civile u tim prostorijama, na ulici i drugim mestima, terali ih da koračaju kroz minsko polje.

Tužilac Vladimir Vukčević je do sada naredio finansijske istrage protiv ukupno 47 lica.

Tokom avgusta izdate su 44 naredbe za finansijske istrage protiv okrivljenih za ratne zločine na Ovčari, u Zvorniku, u Ćuški i u Trnovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: