Marković protiv Parade ponosa

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je ta stranka protiv održavanja Parade ponosa najavljene za 10. oktobar u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2010.

14:45

Default images

"Jedinstvena Srbija i ja, čovek koji živi u centralnom delu Srbije, nikada nećemo podržati tu 'paradu srama'“, poručio je on.

“Mislim da Srbija ima mnogo lepših stvari da pokaže na ulicama Beograda, a ne da pokazujemo kako se dva muškarca ljube u usta", rekao je Marković.

Kako prenosi Televizija "Palma plus", Marković je rekao da je održavanje Parade ponosa "velika sramota za Srbiju" i pozvao učesnike i organizatore da to rade "u četiri zida, gde niko ne može da ih vidi, a ne da se pokazuju građanima Srbije".

Za razliku od Jedinstvene Srbije, iz drugih stranaka vladajuće koalicije stigla je podrška organizatorima Parade ponosa.

Tako su ovu manifestaciju, za razliku od prošle godine, javno podržali, između ostalih, i ministri policije i ljudskih prava – Ivica Dačić i Svetozar Čiplić.

Organizatori su danas potvrdili da će Parada ponosa biti održana 10. oktobra u centru Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: