Meksiko:Molotovljevi kokteli na bar

Meksiko Siti -- Osam osoba poginulo je u Meksiku kada su naoružani napadači bacili Molotovljeve koktele na jedan bar u letovalištu Kankun, na istoku Meksika.

Izvor: Tanjug
Podeli

Napadači su bacili koktele na bar pun turista. U požaru koji je posle toga izbio poginulo je šest žena koje su radile kao kelnerice u lokalu i dvojica muškaraca.

Vlasniku lokala i ranije su pretili pripadnici kartela Los Zetas, koji su tražili novac za zaštitu bara.

Vlasti pripisuju ovom kartelu, sastavljenom od bivših elitnih vojnika, masakriranje 72 ilegalna imigranta pronadjena prošle sedmice na jednoj farmi blizu San Fernanda, na granici sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Svet

Nesporazum, a ne terorizam

Vašington -- Američka istraga pokazala je da se u slučaju dva muškarca uhapšena u Amsterdamu, verovatno radilo o nesporazumu, a ne o planiranju terorističkog napada.

Svet utorak 31.08. 19:00 Komentara: 3

Saslušan osnivač Vikiliksa

Stokholm -- Švedska policija saslušala je osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža zbog optužbi za uznemiravanje, izjavio je njegov advokat Leif Silberski.

Svet utorak 31.08. 15:19 Komentara: 2

Kopanje rupe za spas rudara

Santijago -- Čileanski rudari zarobljeni u rudniku u pustinji Atakama na severu Čilea kod kuće bi mogli da budu krajem septembra, ako novi plan za njihovo izbavljenje uspe.

Svet utorak 31.08. 14:22 Komentara: 1
strana 1 od 217 idi na stranu