RS: Dodatni dokazi o Dobrovoljačkoj

Banja Luka -- Istražni organi Republike Srpske predali su Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu dodatnu dokumentaciju o slučaju "Dobrovoljačka".

Izvor: Beta
Podeli

Zamenik direktora Centra Republike Srpske za istraživanje ratnih zločina Cvjetko Savić predao je Tužilaštvu dokumentaciju prikupljenu u poslednjih godinu i po dana.

Savić je rekao da dokumentacija sadrži dodatne audio i video snimke iz kojih je vidljivo da je uloga člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića u Dobrovoljačkoj ulici bila velika.

"Do sada postoji dosta podataka o njegovoj umešanosti i rukovođenju pojedinim delovima akcije, što potvrđuje fono snimak njegovog razgovora s ljudima iz Teritorijalne odbrane i MUP-a BiH. Mislim da je to novi snimak, da se do sada nije čuo i zato smo ga priložili", kazao je Savić.

Prema njegovim rečima, Centar je prikupio dodatne dokaze o dešavanjima u Dobrovoljačkoj ulici uzimajući više od stotinu izjava svedoka iz BiH i Srbije i prikupljanjem drugih dokumenata koji govore o umešanosti Armije BiH, Patriotske lige, Teritorijalne odbrane i MUP-a BiH u ovaj slučaj.

Vlada RS zadužila je Republički centar za istraživanje ratnih zločina da Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavi kompletnu dokumentaciju o slučaju "Dobrovoljačka" radi sprovođenja dalje krivične istrage.

Okružno tužilaštvo trebalo bi da preda dopunu postojeće dokumentacije Tužilaštvu BiH.

strana 1 od 35 idi na stranu