RS: Dodatni dokazi o Dobrovoljačkoj

Istražni organi Republike Srpske predali su Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu dodatnu dokumentaciju o slučaju "Dobrovoljačka".

Izvor: Beta

Utorak, 31.08.2010.

17:23

Default images

Zamenik direktora Centra Republike Srpske za istraživanje ratnih zločina Cvjetko Savić predao je Tužilaštvu dokumentaciju prikupljenu u poslednjih godinu i po dana.

Savić je rekao da dokumentacija sadrži dodatne audio i video snimke iz kojih je vidljivo da je uloga člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića u Dobrovoljačkoj ulici bila velika.

"Do sada postoji dosta podataka o njegovoj umešanosti i rukovođenju pojedinim delovima akcije, što potvrđuje fono snimak njegovog razgovora s ljudima iz Teritorijalne odbrane i MUP-a BiH. Mislim da je to novi snimak, da se do sada nije čuo i zato smo ga priložili", kazao je Savić.

Prema njegovim rečima, Centar je prikupio dodatne dokaze o dešavanjima u Dobrovoljačkoj ulici uzimajući više od stotinu izjava svedoka iz BiH i Srbije i prikupljanjem drugih dokumenata koji govore o umešanosti Armije BiH, Patriotske lige, Teritorijalne odbrane i MUP-a BiH u ovaj slučaj.

Vlada RS zadužila je Republički centar za istraživanje ratnih zločina da Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavi kompletnu dokumentaciju o slučaju "Dobrovoljačka" radi sprovođenja dalje krivične istrage.

Okružno tužilaštvo trebalo bi da preda dopunu postojeće dokumentacije Tužilaštvu BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: