U Leskovcu počela "Roštiljijada"

Paljenjem roštiljske baklje, u Leskovcu je otvorena 21. turističko-privredna manifestacija “Roštijijada“ .

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2010.

14:40

Default images

U narednih šest dana pored prodaje specijaliteta od roštiljskog mesa, biće održana takmičenja ugostiteljskih škola i majstora roštilja.

Najavljeno je i pravljenje pljeskavice za Ginisa, teže od 49 kilograma.

Roštiljijadu je zvanično pred oko 60.000 hiljada gostiju, u prisustvu ministarke za Nacionalni investicioni plan Verice Kalanović i ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađana Dinkića, otvorio višestruki pobednik u pravljenju najveće pljeskavice na svetu Nenad Stanković.

U centru Leskovca duž glavne ulice, na 20.000 kvadratnih metara, postavljeno je 37 štandova na kojima se pripremaju specijaliteti od leskovačkog roštiljskog mesa.

Cene roštilja na svim štandovima su ujednačene, pa se standardna pljeskavica od 150 grama prodaje za 150 dinara.

Pored domaćih roštilj-majstora, specijalitete pripremaju i roštiljdžije iz centralne Srbije i Makedonije. Svi oni su ubeđeni da prave najbolji roštilj, a gosti su uglavnom zadovoljni kvalitetom i cenama.

Na najvećem festivalu roštilja na Balkanu, prema nezvaničnim procenama, dnevno se pojede blizu pola vagona pljeskavica, ćevapa, vešalica, mućkalice, uštipaka i pečenja.

Tokom "Roštiljijade“ u večernjim satima, na dve bine koncerte će držati poznati pop i folk pevači, a 2. septembra biće organizovano pravljenje pljeskavice za Ginisovu knjigu rekorda, teže od 49 kilograma, koliko je dosadašnji rekord.

Turistička organizacija grada Leskovca očekuje da ovogodišnju ’’Roštiljijadu’’ do nedelje 5. septembra, poseti više od 500.000 gostiju iz zemlje i inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: