Tri sindikata odustala od štrajka

Članovi Sindikata radnika u prosveti Srbije neće sutra stupati u štrajk, rečeno na sastanku rukovodstva sindikata i ministra prosvete.

Izvor: B92, FoNet

Utorak, 31.08.2010.

15:06

Default images

Reprezentativni sindikati imaće u četvrtak sastanak s premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministarkom finansija Dianom Dragutinović.

"Iako smo podneli zahtev za povišicu, procenili smo da nije vreme za štrajkovanje zbog plata“, rekao je generalni sekretar sindikata Zdravko Kovač.

"Smatrali smo da najpre treba dati mogućnost Vladi Srbije da u dogovoru sa MMF-om utvrdi okvir, pa u vreme donošenja budžeta možemo da razgovaramo o povišicama", objasnio je on.

Kovač je podsetio da je zahtev Sindikata radnika u prosveti bio da se plate prosvetara usklade sa rastom cena na malo i sa inflacijom od 4,8 odsto za ovu budžetsku godinu.

Ministar prosvete Žarko Obradović je najavio da će se prekosutra održati sastanak sindikata sa premijerom i ministarkom finansija i da će se tada, posle pregovora sa MMF-om, znati kakva je sudbina javnog sektora unutar projekcije ekonomske politike za 2011. i 2012. godinu.

On je zahvalio članovima sindikata što će početak školske godine obeležiti radno, ali je i kritikovao medije zbog izveštavanja o eventualnom štrajku prosvetnih radnika.

"Imamo četiri reprezentativna sindikata, tri neće u štrajk, a jedan hoće: zanimljivo je da svi mediji javljaju da jedan sindikat hoće u štrajk, a niko ne javlja da tri neće, pa čovek mora da postavi pitanje šta je tu normalno", rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: