Žandarmerija zauzela parcelu

Pripadnici Žandarmerije povratili su plac na kome je počela gradnja obdaništa, a na kojem su radove zaustavili vernici Islamske zajednice u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2010.

14:40

Default images

Vernici lojalni zajednici muftije Muamera Zukorlića zaustavili su juče radove na parceli u novopazarskom naselju Hadžet, sa obrazloženjem da je reč o zemljištu zadužbine.

Gradska uprava Novog Pazara, međutim, tvrdi da, prema svim dokumentima, parcela pripada isključivo njima i zato je i određena da se na njoj gradi predškolska ustanova, jer ih u gradu ima veoma malo.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije je osudio postupak Gradske uprave, ocenjujući da je ona "nasilno i nezakonito otela" deo parcele koja pripada vakufu (zadužbini).

U saopštenju mešihata se osuđuje preterana upotreba pripadnika policije i žandarmerije što, kako se navodi, predstavlja nastavak represije nad bošnjačkim stanovništvom u Sandžaku.

Osuđuje se i vlast za koju se tvrdi da to radi s ciljem eliminisanja svakog glasa protiv nepravde i diskriminacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: