"Posete EU vode promeni rezolucije"

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je da angažovanje EU vidi kao mogućnost za promenu rezolucije Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2010.

15:44

Default images

On navodi da razgovori koje zvaničnici EU vode sa Beogradom mogu da izmene rezoluciju tako da se njom na neki način priznaje nezavisnost Kosova.

"Angažovanje EU više vidim kao mogućnost kreiranja rezolucije koja na neki način prihvata nezavisnost i suverenost države Kosovo i predstavlja obavezu Srbije i Kosova da razgovaraju o tehničkim pitanjima", naglasio je Krasnići.

Prema njegovim rečima, u trenutku kada Srbija prihvati realnost da je nezavisnost Kosova nepovratna, biće moguća brža evroatlantska integracija i Srbije i Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: