Dan nestalih obeležen i na Kosovu

I na Kosovu obeležen Međunarodni dan nestalih. Porodice nestalih sa Kosova traže od vlasti u Beogradu i Prištini da rasvetle sudbine nestalih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.08.2010.

18:41

Default images

Porodice nestalih protestovale su u više mesta na Kosovu. Srbi su iz Gračanice pozvali kosovske i vlasti u Srbiji da učine više na rasvetljavanju sudbine nestalih.

Kosovske vlasti su najavile iskopavanja novih lokacija na kojima se sumnja da su masovne grobnice.

Porodice nestalih Srba i nealbanaca na Kosovu nove vesti o njihovim bližnjima mogu da očekuju uskoro, jer sutra treba da počne iskopavanje zemljišta u selu Žilivoda kod Obilića, zbog sumnji o postojanju masovne grobnice.

Nekoliko desetina članova porodica nestalih okupilo se danas u Gračanici.

Među nestalim rudarima kopa “Belaćevac” je i Zoran Ađančić. Njegova majka i ostala porodoca još nemaju nikakvu vest o njemu.

Među nestalima su i dva radnika Radio Prištine, Ranko Perenić i Đuro Slavuj. Majka Ranka Perenića iščekuje bilo kakvu informaciju.

U Prištini su, uoči Dana nestalih, članovi porodica nestalih Albanaca obnovili fotografije okačene na ogradi ulaza u skupštinu Kosova, opomonjući kosovske vlasti da se više bave sudbinom nestalih.

Na Kosovu se, prema podacima vlasti u Beogradu I Prištini, traga za još 1 873 nestala lica. Većina od njih su Albanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: