Zahtevi sindikata poljoprivrednika

Savez samostalnih sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duvanskoj industriji i vodoprivredi traže poseban kolektivni ugovor za tu delatnost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2010.

16:21

Default images

U suprotnom, iz tog saveza najavljuju štrajk svojih članova krajem oktobra.

Dragan Zarubica, predsednik ovog sindikata, rekao je da oni više ne žele da pregovaraju sa Unijom poslodavaca Srbije, kao i da traže od Vlade da se oni izbrišu kao socijalni partner sindikata, jer nemaju reprezentativnost.

Sidikati su o svemu obavestili i predsednika Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića, ali kako kažu, još nisu dobili odgovor.

“Verovatno ćemo pribeći radikalnim protestima, gde će biti obustave i određenih prehrambenih proizvoda”, najavljuje predsednik sindikata zaposlenih u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Dragan Zarubica.

“Čak postoji i ideja da određena mehanizacija krene za Beograd, da malo napravimo gužvu, da se vidi i da u ovoj grani postoje ljudi od kojih ova država živi”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: