Rebalans budžeta čeka i Hrvatsku

Rebalans budžeta čeka i Hrvatsku. Predsednik Hrvatske kaže da nije video predlog rebalansa budžeta, ali da se ne bi založio za smanjenje plata u javnom sektoru.

Izvor: B92

Petak, 20.08.2010.

07:28

Default images

Ivo Josipović smatra da bi se mnogo više postiglo novom organizacijom državne uprave nego smanjenjem plata.

Komentarišući mogućnost uvođenja poreza na banke, Josipović je rekao da se više zalaže za promenu poreskog sistema u toj zemlji i to na način kojim bi se rasteretile plate, ali i istovremeno povećala poreska opterećenja imućnih.

"Ja sam se zalagao i dalje se zalažem za jednu ozbiljnu promenu poreskog sastava u kome će se rasteretiti proces rada, pa možda na taj način i podići neposredno plate, ali bi se zato drugi vidovi imovine, mislim u prvom redu na luksuznu robu, na nekretnine luksuzne, plovila, oporezivale malo drugačije nego danas. Još jednom ističem - poreski sistem ne bi trebalo da bude takav da bilo koga destimuliše“, kaže Josipović.

Na konferenciji za novinare, predsednik Hrvatske se osvrnuo i na nedavne napade u toku turističke sezone.

"Mislim da je i prevencija i javno zagovaranje nas koji smo zvaničnici u Hrvatskoj može i mora doprineti da takvih događaja bude što manje, posebno onih koji mirišu na zločine, odnosno događaje, napade iz mržnje. To posebno šteti imidžu Republike Hrvatske, a rekao bih direktno utiče na naš uspeh u turizmu", kazao je on.

Josipović je rekao i da prema podacima kojima on raspolaže, ima i napada koji su međunacionalnog karaktera, i da je takvih napada najviše u proteklom periodu zabeleženo u Dalmaciji.

Domoljubi, platite porez

Hrvatski predsednik je na svom Fejsbuk profilu pozvao „domoljube da plate porez državi koju vole“.

"Zaista je došlo vreme da svi plaćaju porez. Dosta je toga da veliki 'domoljubi", bez obzira na to da li su sportisti, menadžeri, umetnici, privrednici, političari imaju imovinu koja daleko prelazi njihove prihode i da ih niko ne pita odakle im", naveo je Josipović na Fejsbuku.

"Dobro je biti bogat, dobro je platiti što više poreza! Porez plaćamo državi koju volimo! Očekujem da poreska uprava krene u akciju!", preneo je hrvatski portal Indeks.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: