"Grobari" prete sudiji Vukčević

Beograd -- Sudija Vladana Vukčević-Jovanović dobija pretnje smrću jer je osudila Miloša Radisavljevića Kimija, vođu navijačke grupe "Alkatraz", piše "Pres".

Izvor: Tanjug, Press
Podeli

Radisavljević je osuđen na 16 meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković.

Kako saznaje ovaj dnevnik, sudija Vukčević-Jovanović je dobijala anonimne telefonske pretnje, a zgrada u kojoj živi sa porodicom išarana je navijačkim grafitima.

Portparol republičkog tužilaštva Tomo Zorić kaže da će tužilaštvo preduzeti sve mere predviđene zakonom kako bi odgovarali oni koji prete sudijama.

"Učinićemo sve u saradnji sa drugim državnim organima da sudija Vukčević, kao i sve druge sudije mogu nesmetano da rade svoj posao", rekao je Zorić agenciji Tanjug.

Sudije su nosioci pravosudnih funkcija i predstavnici države tako da svaki napad na njih predstavlja napad na državu i građane Srbije, naglasio je Zorić.

Podsetimo, Miloš Radisavljević Kimi osuđen je početkom avgusta na 16 meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke Brankice Stanković, pretećim skandiranjem sa južne tribine stadiona FK "Partizan" 16. decembra prošle godine.

Radisavljević, koji je bio u bekstvu nekoliko meseci, sa ostalim navijačima je skandirao: "Otrovna si kao zmija, proći ćes k'o Ćuruvija", a zatim su šutirali i proboli plastičnu lutku koja je predstavljala Stankovićevu.

Vladana Vukčević-Jovanović je tokom suđenja, kako "Pres" saznaje, u više navrata dobijala anonimne telefonske pretnje, a neposredno pred izricanje presude Radisavljeviću, njena zgrada je išarana navijačkim grafitima.

strana 1 od 83 idi na stranu