Potukli se košarkaši Srbije i Grčke

Derbi meč na Akropolis kupu između Grčke i Srbije prekinut je pri vođstvu domaćih od 74:73 zbog opšte tuče na terenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

23:17

Default images

Nervozna utakmica sa dosta pritužbi zbog spornih sudijskih odluka (dve tehničke greške za selektora Dušana Ivkovića) prekinuta je nakon sukoba Teodosića i krilnog centra grčke reprezentacije Fotsisa.

U raspravu su se umešali gotovo svi igrači obe selekcije, prednjačio je i po gabaritu najveći centar Grčke Sofoklis Skorcijanitis, koga niko nije mogao da zaustavi.

Centar Srbije Nenad Krstić u nameri da nekako okonča ovaj sukob i zaustavi ogromnog Skorcijanitisa, stolicom je udario Janisa Burusisa, iako je stolica bila namenjena "velikom Sofou".

Selektor košarkaške reperezentacije Srbije Dušan Ivković kaže da mu je veoma žao zbog zbog tuče srpskih i grčkih košarkaša i dodaje da je to sramota za sve.

O ovom događaju čitajte opširnije u rubrici Sport.

Krstić dao iskaz pred tužiocem

Kapiten Nenad Krstić se nije vratio u Beograd zajedno sa reprezentacijom, već je dao izjavu grčkom tužiocu koji je doneo odluku da nema razloga da bude izveden pred istražnog sudiju, rekla je za B92 ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, koja se zatekla u Atini nakon povratka iz Singapura sa Olimpijskih igara mladih i ostala da pomogne kapitenu srpske reprezentacije.

“Nas dvoje se večeras vraćamo zajedno, oko pola deset slećemo na aerodrom u Beogradu. Nakon davanja izjave samog Krstića, i nakon procene javnog tužioca, nema razloga da izađe pred sudiju. Zajedno sa našom ambasadom u Atini, ja sam se trudila da imamo razumevanje od strane grčkih vlasti, mogu da potvrdim da smo imali razumevanja i da je tretman prema Krstiću bio dobar“, navela je ona.

Najvažnije u ovoj situaciji je da se ovom događaju ne pridaju veće dimenzije nego što zaslužuje, navela je ministarka sporta i objasnila da ona ne odobrava nasilje u sportu, ali da se “to neminovno nekad dogodi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: