Baraćeva: Politiku kroje tajkuni

Beograd -- Poredak izgrađen posle 2000. ne funkcioniše po pravilima demokratije, već u interesu tajkuna, kaže za "Blic" Verica Barać iz Saveta za borbu protiv korupcije.

Izvor: Blic
Podeli

To je sistem u kome su vlasnička prava svih građana ugrožena i u kome državne institucije prepoznaju samo prava tajkuna, navodi Baraćeva.

Ona objašnjava da ovakvo stanje u zemlji odgovara samo tajkunima za koje su sve vlade od 2000. godine radile.

"Upravo je vlast omogućila onima koji su devedesetih bili na listama sumnjivih ljudi da posle 2000. operu svoje biografije i postanu najveći kapitalisti u zemlji. Hiljadu je primera da i danas i vlast i državne institucije rade u korist tajkuna", kaže Baraćeva.

Ona navodi da vlasti zaista i ne žele da se obračunaju sa organizovanim kriminalom.

"Ovo što rade je sve obična farsa. Sigurna sam da bi, da SAD nije insistirao na hapšenju Šarića, on kroz neko vreme postao isto što i Peconi ili bilo koji drugi biznismen čije se poreklo novca ne zna. Naše tužilaštvo je potpuno instrumentalizovano za političke ciljeve i dnevni trenutak", navodi Baraćeva.

Baraćeva je potvrdila da se sprema nova krivična prijava za slučaj C marketa, kao i "za sve drugo što budemo mogli da podnesemo krivične prijave".

Info

strana 1 od 895 idi na stranu