"Bošnjaci se bore za svoja prava"

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je da Bošnjaci Ramazan dočekuju "u znaku borbe za slobodu, prava i čast" muslimana u Srbiji.

Izvor: Beta

Utorak, 10.08.2010.

14:04

Default images

Zukorlić je u čestitki naveo da je "odricanje od jela, pića i drugih užitaka od zore do zalaska Sunca najbolji način odgoja duše i tela u duhu samokontrole".

"Samo onaj ko uspostavi kontrolu nad svojim telesnim potrebama i požudama ima osećaj za potrebe drugih i snage za solidarnost sa ugroženima", rekao je Zukorlić.

On je dodao da Mešihat IZ u Srbiji planira otvaranje vakufskih kuhinja tokom ovog meseca posta u većini sandžačkih gradova za građane slabijeg imovinskog stanja.

"Zato ovaj Ramazan proglašavam mesecom slobode i solidarnosti za sve pripadnike IZ", naveo je Zukorlić u čestitki.

Sutra počinje Ramazan, najvažniji i najsvetiji mesec islamske vere. To je deveti mesec muslimanskog (lunarnog) kalendara, u kojem je, između ostalog, počelo objavljivanje Kurana.

Tokom Ramazana obavezan je post i to se smatra jednim od stubova islama, a podrazumeva se potpuno uzdržavanje od jela i pića i telesnih zadovoljstava od zore do zalaska sunca, i to 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: