U Indiji najmanje 130 žrtava

Broj žrtava poplava u indijskom delu Kašmira popeo se na najmanje 130, a preko 400 je povređeno dok se mnogi vode kao nestali posle obilnih kiša.

Izvor: Tanjug

Subota, 07.08.2010.

10:29

Default images

Spasioci su u udaljenom regionu Ladah pronašli 27 tela pošto su juče izvukli 103 tela, izjavio je šef lokalne policije Kuldip Hoda.

Za nekoliko stranih turista se veruje da su među ugroženima, saopštilo je indijsko ministarstvo spoljnih poslova. Mnogi turisti koji putuju u taj deo Indije radi sportskih avantura i splavarenja, ostali su zatečeni.

"Neki strani državljani su, kako je javljeno, ugroženi usled prirodnih nepogoda", navodi se u saopštenju ministarstva, bez navođenja više detalja, prenela je agencija Rojters.

Agencija AP navodi da se oko dve hiljade stranih turista nalazi u regionu Ladakh pogođenog poplavama i da, za sada nema informacija da je bilo koji od turista povređen ili izgubio život.

Više od šest hiljada vojnika je uključeno u spasavanje u regionu Ladakh u delu Kašmiru koji se graniči s Kinom, ali obilne padavine ometaju operacije.

"Obilne padavine ometaju naše spasavanje i operaciju pomoći", rekao je portparol indijske vojske potpukovnik J.S. Brar.

Aerodrom u gradu Lehu, koji je smešten među niz budističkih manastira, otvoren je i avioni dovoze timove za elementarne nepogode, lekare i komunikacionu opremu.

Grad Leh se nalazi u državi Džamu i Kašmir na, oko 3.500 metara iznad nivoa mora u predelu visoke pustinje, gde obično ima malo padavina.

Prema ranijim izveštajima, poplave su oštetile telefonsku mrežu, pričinile su štetu regionalnom aerodromu i poplavile mnogo domova i drugih objekata i ne zna se koliko je ljudi ostalo bez krova nad glavom.

Kiša je počela da jako pada preključe pre ponoći i voda je zatim počela da se sliva s planina u potocima i bujicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: