Ispitivanje sumnjivih privatizacija

Beograd -- Hapšenje kriminalne grupe s Tomislavom Đorđevićem na čelu dokaz je odlučnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, kaže direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Veljović je kazao da je hapšenje ove grupe dokaz opredeljenosti ne samo policije, već i svih državnih organa za odlučnu borbu protiv zloupotreba.

Veljović je najavio da će se ispitati i ostale privatizacije koje su izvršili članovi ove grupe, ali i druge privatizacije za koje se sumnja da su oni koji su učestvovali u njima stekli protivpravnu korist.

"Policija je krenula u opsežnu proveru svih privatizacija za koje postoji sumnja da je u njima interes bio samo sticanje materijalne koristi. Kroz taj rad država vraća kapital koji je od nje oduzet i mi nećemo imati pardona. To je interes države i svih državnih struktura", naveo je Veljović.

On je rekao da je suština kod privatizacije preduzeća "Ribarsko gazdinstvo" Beograd, za koju se uhapšeni sumnjiče da su ostvarili protivpravnu imovinsku korist, ali i mnogih drugih, da one nisu obavljane u cilju daljeg razvoja preduzeća i zapošljavanja radnika, nego isključivo radi lične materijalne koristi.

"To je za posledicu imalo propast tih preduzeća, dok su radnici ostajali bez posla, posle čega su postali socijalni problem države", objasnio je Veljović i naveo da novac koji je stečen prilikom malverzacija u procesima privatizacija mora biti vraćen državi.

Đorđević je osumnjičen da je, od juna 2007. godine do decembra 2009. godine, zajedno sa ostalim osumnjičenima, izvršio otuđenje više od 60 odsto imovine preduzeća "Ribarsko gazdinstvo" Beograd, suprotno ugovoru koji je zaključio sa Agencijom za privatizaciju, po kome je mogao da otuđi samo 10 odsto imovine godišnje.

Policija je navela da su uhapšeni pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od skoro tri miliona evra, na štetu privatizovanog preduzeća "Ribarsko gazdinstvo" Beograd, a postupak privatizacije raskinut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu