Hajder krio 45 miliona evra

Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Izvor: B92

Subota, 31.07.2010.

20:16

Default images

Austrijski, švajcarski i nemački islednici otkrili su ovaj podatak pregledom bankovnih računa u okviru dva sudska postupka.

Prvi se odnosi na uslove pod kojima je nemačka državna banka "Bajer LB" 2007. kupila austrijsku banku HGAA (Hipo Alpe Adria) i drugi na privatizaciju austrijske agencije za nekretnine "Buvog" 2004.

U toku te dve istrage otkriveno je da je desetak firmi registrovanih u Lihtenštajnu povezano sa Hajderom.

Prema pisanju "Profila", oko pet miliona evra verovatno je još na računima tih banaka, dok je ostatak novca nestao u rizičnim ulaganjima pre više godina.

Hajderova udovica izjavila je da nije znala za taj novac i da se on nije pominjao u ostavinskoj raspravi.

Poslanik Štefan Pecner, koji je bio blizak sa Hajderom, rekao je da je iznos koji se pominje prilično veliki i da su oni koji su sprovodili istragu šilinge, koji su bili austrijska valuta pre uvođenja evra, možda zamenili za evre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: