Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli

Austrijski, švajcarski i nemački islednici otkrili su ovaj podatak pregledom bankovnih računa u okviru dva sudska postupka.

Prvi se odnosi na uslove pod kojima je nemačka državna banka "Bajer LB" 2007. kupila austrijsku banku HGAA (Hipo Alpe Adria) i drugi na privatizaciju austrijske agencije za nekretnine "Buvog" 2004.

U toku te dve istrage otkriveno je da je desetak firmi registrovanih u Lihtenštajnu povezano sa Hajderom.

Prema pisanju "Profila", oko pet miliona evra verovatno je još na računima tih banaka, dok je ostatak novca nestao u rizičnim ulaganjima pre više godina.

Hajderova udovica izjavila je da nije znala za taj novac i da se on nije pominjao u ostavinskoj raspravi.

Poslanik Štefan Pecner, koji je bio blizak sa Hajderom, rekao je da je iznos koji se pominje prilično veliki i da su oni koji su sprovodili istragu šilinge, koji su bili austrijska valuta pre uvođenja evra, možda zamenili za evre.

Svet

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0

Najkrvaviji mesec u Avganistanu

Kabul, Vašington -- U Avganistanu je u julu poginulo 66 američkih vojnika, i to je najsmrtonosniji mesec za Amerikance u skoro desetogodišnjem ratu u toj azijskoj zemlji.

Svet subota 31.07. 12:41 Komentara: 9
strana 1 od 219 idi na stranu