Održana Gej parada u Stokholmu

Oko 35.000 ljudi, u najvećem broju u kostimima, prošetalo je ulicama Stokholma učestvujući u 12. gej paradi koja je ove godine organizovana na temu vlasti.

Izvor: Beta

Subota, 31.07.2010.

20:05

Default images

Cilj organizatora je bio da "ukažu na diskriminatorske strukture u društvu i dokažu da svi imaju moć da menjaju stvari".

Nešto više od mesec i po dana uoči parlamentarnih izbora u Švedskoj 19. septembra, današnjoj gej paradi prisustvovalo je i nekoliko visokih političkih zvaničnika.

"Ovo je značajna manifestacija za jačanje tolerancije. Želimo da Švedska bude moderna zemlja u kojoj je moguće izabrati kako i s kim želimo da živimo", izjavio je agenciji TT ministar finansija Anders Borg.

Šefica socijaldemokrata Mona Sahlin, koja je rekla da svake godine učestvuje na Gej paradi, ocenila je da je "fantastično videti kako su se stvari promenile u poslednjih deset godina".

Prerušeni u rimske imperatore, lutke Barbi, mornare ili u papu, učesnici defilea su plesali tokom šetnje do takozvanog "Vilidž prajda", gde se održava više koncerata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: