Održana Gej parada u Stokholmu

Stokholm -- Oko 35.000 ljudi, u najvećem broju u kostimima, prošetalo je ulicama Stokholma učestvujući u 12. gej paradi koja je ove godine organizovana na temu vlasti.

Izvor: Beta
Podeli

Cilj organizatora je bio da "ukažu na diskriminatorske strukture u društvu i dokažu da svi imaju moć da menjaju stvari".

Nešto više od mesec i po dana uoči parlamentarnih izbora u Švedskoj 19. septembra, današnjoj gej paradi prisustvovalo je i nekoliko visokih političkih zvaničnika.

"Ovo je značajna manifestacija za jačanje tolerancije. Želimo da Švedska bude moderna zemlja u kojoj je moguće izabrati kako i s kim želimo da živimo", izjavio je agenciji TT ministar finansija Anders Borg.

Šefica socijaldemokrata Mona Sahlin, koja je rekla da svake godine učestvuje na Gej paradi, ocenila je da je "fantastično videti kako su se stvari promenile u poslednjih deset godina".

Prerušeni u rimske imperatore, lutke Barbi, mornare ili u papu, učesnici defilea su plesali tokom šetnje do takozvanog "Vilidž prajda", gde se održava više koncerata.

strana 1 od 219 idi na stranu