Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Požar je u četvrtak uveče počeo da se širi jugozapadno od grada Palmdejl i zahvatio je površinu od 57 kvadratnih kilometara.

Time su bile ugrožene električne mreže i snabdevanje strujom južnih delova Kalifornije, javila je američka novinska agencija Asošiejted pres.

Komandir vatrogasne jedinice Sem Padilja rekao je da je za sada obuzdan najveći deo požara i da nema pretnje po stambene objekte.

Zvaničnici ističu da će u slučaju potrebe kao i u petak upotrebiti helikoptere za suzbijanje vatrene stihije.

Tokom dana će na obuzdavanju vatre raditi 1.700 ljudi, jer se u Kaliforniji očekuju visoke temperature, a vetar će duvati brzinom od 80 kilometara na čas.

Požar je u četvrtak počeo da se širi severno od glavnog autoputa koji prolazi kroz planinski venac San Gabrijel i povezuje Los Anđeles sa širokom pustinjom na severu.

Oko 2.000 porodica u opštini Leona Veli i u pojedinim delovima Palmdejla je u petak evakuisano zbog vatre koja je gutala šipražje.

strana 1 od 219 idi na stranu