Kosorova-Pahor o dugu LB štedišama

Rešenje pitanja duga deviznim štedišama stare Ljubljanske banke treba tražiti na osnovu sporazuma o sukcesiji, smatraju Jadranka Kosor i Borut Pahor.

Izvor: B92

Subota, 31.07.2010.

19:23

Default images

Nakon razgovora, premijeri Slovenije i Hrvatske izjavili su da će se sada sastati stručnjaci, predstavnici za nasledstvo dveju država i saradnici iz tihe diplomatije.

Oni su ocenili da današnji susret u Bohnju o dugu Ljubljanske banke štedišama znači koliko za rešenje pitanja granice znači sastanak u Trakošćanu na kom je rešeno kako će se prevazići granični spor.

Slovenački premijer očekuje da će problem deviznih štediša Ljubljanske banke biti rešen za tri meseca.

Dvoje premijera smatraju da pravci rešenja problema "u skladu sa ispunjavanjem sporazuma o nasledstvu neće ograničavati osnovna prava pojedinaca", odnosno da će "zadovoljiti očekivanja ljudi koje opterećuje taj problem."

Reč je o "pravno utemeljenom, pravednom i obećavajućem pravcu" rešavanja pitanja, rekao je Pahor.

Iako Pahor i Kosorova nisu objasnili detalje načina rešavanja problema, posmatrači ocenjuju da je verovatno reč o nastavku pregovora u okviru Banke za međunarodna poravnanja u Bazelu, koji su prekinuti bez rešenja 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: