Keruša Mila traži novi dom

Stručna komisija gradskog Sekretarijata za komunalne poslove odredila je kriterijume koji će važiti za usvojitelja keruše Mile.

Izvor: B92

Subota, 31.07.2010.

13:31

Default images

Keruša Mila se oporavila nakon što joj je pre tri meseca nepoznata osoba odsekla sve četiri šape i sada traži novi dom.

Pomoćnik gradskog sekretara za komunalne poslove Vladimir Terzin kaže da su uslovi za usvajanje morali biti strogi zbog Milinog zdravstvenog stanja.

Pas Mila se oseća dobro i moguće je da će već za nedelju dana stati na nove proteze. Nakon što se privikne na novi život sa protezama, Mila će dobiti novi dom.

Pomoćnik gradskog sekretara za komunalne poslove Vladimir Terzin kaže da je Mili potrebna posebna pažnja, imajući u vidu njeno zdravstveno stanje.

"Ona bi mogla da hoda i bez ikakvih proteza i bez ičega, ali bi joj to pravilo na ekstremitetima ponovo rane i sve ostalo. Znači, to je jedan pas koji će do kraja svog života zahtevati jednu intenzivnu pažnju i moraće neko da se stvarno intenzivno posveti tome", objašnjava on.

Interesovanje za usvajanje Mile i dalje je veliko, a Sekretarijat će prijave primati i u narednih mesec dana.

Prednost će imati ljudi sa stalnim prebivalištem na teritoriji Beograda, a budući usvojitelj moraće da obezbedi dvadesetčetvoročasovno prisustvo uz psa i da poseduje kuću sa dvorištem ili stan koji ima izlaz na zelenu površinu. Usvojitelj mora da ima stalne i stabilne finansijske prihode.

Kriterijumi su morali biti strogi zbog toga što se Mila suočava sa zdravstvenim teškoćama i potrebna joj je stalna nega.

"Mi smo odredili u tim uslovima i da mora da postoji pažnja koja će praktično trajati ceo dan. Jer zbog toga što će to morati neko da joj stavlja te proteze, neko će morati da i skida te proteze, neko će morati o tim protezama da vodi higijenu. Znači sve to zahteva jednu dosta veliku pažnju koju bi taj pas trebalo da ima", objašnjava Terzin.

U stručnoj komisiji koja će odlučiti o tome ko će biti Milin usvojitelj su reditelj Goran Paskaljević, Sandra Spoja, devojka koja je pronašla Milu, veterinar Miloš Ranđelović i Veran Matić, direktor B92, koji je formirao Fond Mila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: