Kušner zadovoljan mišljenjem MSP-a

Ministar spoljnih poslova Francuske Bernar Kušner izjavio je da je zadovoljan mišljenjem MSP-a da deklaracija nezavisnosti Kosova ne krši međunarodno pravo.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 30.07.2010.

08:11

Default images

On je istakao "puno prijateljstvo" srpskom narodu, uz poruku Srbiji da "gleda u budućnost".

"Budućnost je Evropska unija. Francuska, zemlja osnivač te unije, nastaviće da čini sve da bi se olakšao dijalog Srbije i Kosova i omogućilo dvema zemljama da napreduju ka njihovoj evropskoj budućnosti", rekao je Kušner za "Večernje novosti".

Upitan da li posle mišljenja suda o Kosovu i Republika Srpska može da se nada da će jednom dobiti pravo na samoopredeljenje, Kušner je rekao da sud nije ni u kom slučaju i ni na koji način dao legitimitet bilo kakvom pravu na secesiju koje bi moglo da se primeni na bilo koji drugi zahtev.

"Kada je reč o Bosni i Hercegovini, sporazumi iz Dejtona i Pariza eksplicitno isključuju bilo kakvu mogućnost secesije", kaže Kušner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: