Tadić: Uvredljiv stav suda o Ganiću

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je uvređen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahteva za izručenje Ejupa Ganića.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 30.07.2010.

15:12

Default images

Sudija suda u Vestminsteru Timoti Vorkmen je u obrazloženju odluke rekao da postoje dokazi da bi suđenje u Srbiji bilo politički motivisano.

On je naveo da mu nije predočen nijedan novi upečatljiv ili pouzdan dokaz za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji.

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.

On je podsetio da Srbija svojim građanima za izvršene ratne zločine izriče drakonske zatvorske kazne i da ne pravi nikakve podele po nacionalnoj i verskoj pripadnosti.

"Voleo bih kada bi ambasadori zemalja iz kojih dolaze takve poruke makar objasnili predstavnicima svojih pravosudnih institucija da je ovo zemlja koja poštuje pravni poredak EU i da ovde nema razlikovanja ljudi po nacionalnoj i verskoj pripadnost", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: