Povećana kazna Eugenu Slaviku

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za 8 meseci kaznu zatvora neurohirurgu Eugenu Slaviku i osudio ga na 4 godine zatvora zbog primanja mita.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.07.2010.

14:39

Default images

Pravosnažnom presudom sud je potvrdio deo presude Okružnog suda koji je Slaviku, uz kaznu, izrekao meru bezbednosti "zabrane vršenja poziva lekara" u trajanju od 6 godina.

Mera bezbednosti ne uračunava se u godine koje će Slavik provesti u zatvoru.

Slavik je osuđen, jer je u periodu od 8. decembra 2008. godine do 8. januara 2009. u Institutu za neurohirurgiju KCS kao odgovorno lice - načelnik odeljenja operacionog bloka, u više navrata, od Žarka Miloševića zahtevao poklon da obavi operaciju kičmene moždine njegovom maloletnom sinu.

Posle prijema njegovog sina na lečenje, u svom kabinetu 8. januara 2009. godine primio je deo traženog novca u iznosu od 300 evra, dok je ostatak zahtevanog novca, od 200 evra, Milošević trebalo da donese nakon operacije.

Odmah pošto je primio mito od 300 evra od Miloševića, u Slavikov kabinet ušla je policija i uhapsila ga, a u pritvoru je boravio do 30. januara.

Prema nalazu Apelacionog suda, sve okolnosti slučaja opravdavaju povećanje krivične kazne koju je izrekao Slaviku.

Za krivično delo primanja mita zaprećena je kazna zatvora od dve do osam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: