Tadić i Dačić u Školi prijateljstva

Već 10 godina na Tari se svakog jula i avgusta održava "Škola prijateljstva" u organizaciji ”Naše Srbije“. Školu posetili Boris Tadić i Ivica Dačić.

Izvor: B92

Petak, 30.07.2010.

18:37

Default images

Od 21. jula do 4. avgusta na Tari boravi grupa od 200 dece iz Srbije, Republike Srpske i sa Kosova, čiji su roditelji poginuli ili nestali u ratovima na ovim prostorima.

Školu prijateljstva posetili su i predsednik Srbije Boris Tadić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Radionice, druženje, uživanje u prirodnim lepotama Tare, svim mališanima učesnicima Škole prijateljstva ”Naša Srbija“ ostaju u trajno lepom sećanju. To se naročito odnosi na one koji na Kosovu detinjstvo provode u teškim okolnostima.

”Za nas dolazak u ovaj kraj predstavlja veliku radost, jer ono što ima ovde, tamo gde mi živimo nema“, kaže Neda Dabetić iz Osojana.

Ove godine mališanima su se pridružili i srpski najbolji studenti, koji studiraju na stranim univerzitetima, i to zahvaljujući projektu Ministarstva dijaspore, ali i na poziv ministra Ivice Dačića.

”Cilj tog projekta je da mi studenti, koji studiramo u inostranstvu i koji nosimo neko znanje i kulturu Zapadne Evrope i celog sveta, jednostavno dođemo i upoznamo sistem naše zemlje i ako treba i pokušamo njegovo poboljšanje“, kaže Jelena Aksentijević, studentkinja međunarodne poslovne ekonomije u Beču.

Uz stučno osoblje i trenere u Školi prijateljstva i uz srspske specijalce, Žandarmeriju i policiju, deci se pruža prilika da otkriju i neke nove veštine.

Predsednik Srbije Boris Tadić redovni je gost ”Naše Srbije“.

”Otvorite oči, dobro oslušnite, udahnite vazduh ovde i sve svoje prijatelje pokušajte da uvedete u svoje pamćenje sasvim duboko i budite sigurni da ćete ih pamtiti čitavog života“, poručio je Tadić.

Ministar Ivica Dačić već tri godine posećuje “Školu prijateljstva” na Tari.

”A mi kao političari imamo zadatak da vam obezbedimo da i detinjstvo i vaš život bude srećan. Daj Bože da bude bez ratova, bez stradanja, da živimo u miru, da zaštitimo naše državne i nacionalne interese, naravno mirnim putem i da tako obezbedimo da Srbija bude tamo gde joj je i mesto, a to znači u porodici evropskih naroda“, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: