Uhapšen službenik Vlade Kosova

Priština -- Pripadnici Euleksa uhapsili su službenika kosovskog Ministarstva transporta i telekomunikacija, pod optužbom da je vršio opstrukciju dokaza.

Izvor: Tanjug
Podeli

Euleks nije naveo identitet uhapšenog, a u saopštenju se navodi da su službenici Euleksa sproveli pretrese u privatnom prebivalištu i kancelariji službenika.

Uhapšeni je sada u policijskom pritvoru ovlašćenom od kancelarije Specijalnog tužilaštva na Kosovu.

Pretresi privatnih i službenih prostorija uhapšenog odobreni su od Euleksovog pretpretresnog sudije iz Okružnog suda u Prištini, podvlači se u saopštenju.

A juče je bivšem komandantu OVK Azemu Sulji uručen poziv da se u narednih nedelju dana pojavi pred Specijalnim tužilaštvom, saopštio je danas Euleks.

Sulji je, nakon pretresa kuće, uručen poziv da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom, navodi se u saopštenju.

Euleks policija je jutros pretresla kuću Sulje, ujaka premijera Kosova Hašima Tačija, u selu Kišna Reka, kod Komorana, u Drenici, javio je KIM radio.

U telefonskom razgovoru za list "Koha ditore", Sulja je rekao da su razlozi za pretres njegove kuće, kako ih je okarakterisao, laži i uvrede srpskog špijuna.

"Kako sam čuo od advokata, laži i uvrede koje dolaze od bivšeg špijuna i srpskog psihopate (Nazima) Blace već nekoliko meseci, sve su to same ordinarne laži i uvrede. Činjenice su da se ovaj psihopata dve godine lečio u Srbiji", rekao je Sulja, koji tvrdi da se "nalazi na odmoru".

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu