Tačijev ujak pod istragom Euleksa

Bivšem komandantu OVK Azemu Sulji uručen je poziv da se u narednih nedelju dana pojavi pred Specijalnim tužilaštvom, saopštio je danas Euleks.

Izvor: FoNet, Tanjug

Sreda, 28.07.2010.

11:37

Default images

Sulji je, nakon pretresa kuće, uručen poziv da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom, navodi se u saopštenju.

Euleks policija je jutros pretresla kuću Sulje, ujaka premijera Kosova Hašima Tačija, u selu Kišna Reka, kod Komorana, u Drenici, javio je KIM radio.

Pretres prebivališta Azema Sulje obavljen je u okviru nastavka istrage povodom slučaja Blaca, javljaju lokalni mediji.

Specijalni tužilac je bio na pretresu da bi bio obezbeđen nadzor koji će osigurati efektivno sakupljanje dokaznog materijala.

Podsetimo, Euleks je otvorio istragu o ovom slučaju kada je Nazim Blaca javno progovorio o političkim ubistvima na Kosovu posle 1999. godine u kojima je učestvovao kao egzekutor. Pre desetak dana Fahredinu Gašiju, osumnjičenom u ovom slučaju, sud je odredio jednomesečni kućni pritvor.

U javnoj ispovesti Blaca je kazao da je grupa egzekutora naloge za likvidaciju političkih protivnika stranke Hašima Tačija dobijala od Azema Sulje. Azem Sulja je ujak Hašima Tačija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: