Putin razgovarao s ruskim špijunima

Moskva -- Ruski premijer Vladimir Putin se sastao sa pripadnicima ruske obaveštajne službe koji su početkom meseca deportovani iz Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: Tanjug
Podeli

Putin je rekao da će agenti, koji su u Rusiju došli nakon špijunske razmene dve zemlje, imati svetlu budućnost u domovini.

"Razgovarali smo o životu", rekao je Putin. Na pitanje kakva će biti njihova budućnost, Putin je rekao da je uveren da će oni raditi.

"Uveren sam da će raditi na pristojnim mestima i siguran da će voditi interesantne i perspektivne živote", rekao je ruski premijer, inače bivši agent KGB.

Ruski premijer je potvrdio da je među agentima sa kojima je razgovarao bila i Ana Čepmen, jedna od najpoznatijih akterki američko-ruske špijunske afere.

Čepmenova je postala prava senzacija u tabloidima širom sveta, pošto su sa raznih društvenih mreža "procurele" fotografije na kojima se pojavljivala obnažena.

U SAD je 27. juna uhapšeno 10 osoba pod optužbom da su godinama radilie za rusku vladu.

U toj grupi su bili Vladimir i Lidija Gurjev, Mihail Kucik i Natalija Pereverzeva, Andrej Bezrukov i Jelena Vavilova, Mihaila Vasenkov i Viki Pelaez, Ana Čepmen i Mihail Semenko.

Oni su razmenjeni za četiri Rusa koji su optuženi za špijunažu u korist Zapada.

To su, kako je objavljeno u Moskvi, bivši saradnik Spoljne obaveštajne službe Aleksandar Zaporoški, bivši saradnik Prve glavne uprave KGB SSSR Genadij Vasiljenko, saradnik Glavne obaveštajne uprave Generalštaba ruske vojske Sergej Skripalj i načelnik u Institutu za SAD i Kanadu Ruske akademije nauka Igor Sutjagin.

strana 1 od 219 idi na stranu