Koštunica: Srbi da ostanu na Kosovu

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je da je "od najvećeg značaja da srpski narod ostane da živi na Kosovu i Metohiji".

Izvor: Beta

Petak, 23.07.2010.

12:05

Default images

"Ceo srpski narod zna istinu koju niko i nikada ne može osporiti - da je Kosovo bilo i da će uvek biti deo Srbije“, kaže Koštunica.

"Od najvećeg značaja je da srpski narod ostane da živi na našem Kosovu, jer svaki Srbin koji živi u našoj južnoj pokrajini time čuva i državnost Srbije", navodi on.

Prema njegovim rečima, pravi uzrok nesreće i teškog poraza koji je donelo mišljenje Međunarodnog suda pravde treba tražiti u jeftinoj, bučnoj i lakomislenoj propagandi srpskih vlasti da EU nema alternativu.

"Neprestano smo javno ukazivali da ne treba tražiti mišljenje od Međunarodnog suda pravde, već da treba tužiti neku državu ovom sudu. Tužba, međutim, nije podneta jer se to kosilo sa propagandom da EU nema alternativu i jer je Brisel pretio da bi tužba usporila evropske integracije", naveo je lider DSS-a.

Vlast "nije iskreno branila državu Srbiju i naše Kosovo i zato se sada suočavamo sa rezultatom te naopake politike da nam je EU preča od same naše države", ocenio je Koštunica.

"Pošto sam dva puta dobrovoljno silazio sa vlasti i podnosio ostavku kada nisam bio u mogućnosti da sprovodim politiku za koju sam se zalagao, imam moralno pravo da postavim javno pitanje da li će zbog ovog državnog poniženja i ovakvog teškog poraza neko u Srbiji podneti ostavku ili neće", naveo je Koštunica koji je bio predsednik SRJ i premijer Srbije.

"Da li će onaj koji je prvi i najodgovorniji za vođenje ove pogrešne politike podneti ostavku ili neće? Čuvanje vlasti po svaku cenu, nove političke obmane i zavaravanja mogu da vode Srbiju samo u još mnogo teže i veće poraze", ocenio je predsednik DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: