Iran: Opozicija traži jače sankcije

Brisel -- Opozicioni Nacionalni savet iranskog otpora predložio je Evropskoj uniji da dodatnim merama oslabi iransku ekonomiju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nacionalni savet iranskog otpora ocenio je da sankcije Ujedinjenih nacija neće zaustaviti iransku vlast u nameri da razvije nuklearno oružje.

Iranska opoziciona grupa pozvala je EU da uvede sveobuhvatne sankcije Iranskoj centralnoj banci i potpuno zabrani nabavku nafte i prirodnog gasa iz Irana, preneo je AP.

Nacionalni savet iranskog otpora izneo je taj predlog uoči sastanka ministara inostranih poslova EU u ponedeljak u Briselu, kada će na dnevnom redu biti usvajanje sankcija protiv Iranske revolucionarne garde i brojnih iranskih kompanija navodno uključenih u razvoj iranskog nuklearnog programa.

"Došlo je vreme za čvrstu politiku u svakom vidu", rekao je portparol Nacionalnog saveta Šahin Gobadi.

Američka agencija podseća da je, prošlog meseca u UN, usvojen novi set sankcija koje se odnose na zabranu trgovine svim dobrima koja se mogu iskoristiti u procesu obogaćivanja uranijuma.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu