Meksiko: Hodočašće klovnova

Meksiko Siti -- Hiljade klovnova okupilo se ispred bazilike Gospe od Gvadalupea da se zahvali za pomoć i zaštitu i da se mole za sreću u narednih godinu dana.

Izvor: B92
Podeli

Ovo hodočašće okuplja klovnove svih uzrasta kako bi izrazili zahvalnost svecu, zaštitniku Meksika.

"Učestvujemo u ovom hodočašću i izražavamo zahvalnost Devici za sve što imamo, i tražimo njenu podršku, da nam da zdravlje i da uvek bude uz nas", kaže klovn Bokitas.

Klovnovi su pevali, duvali u pištaljke, svirali bubnjeve, žonglirali dok su se približavali mestu gde se održava misa.

Milioni Meksikanaca i turista iz celog sveta posete baziliku Gospe od Gvadalupea, a vrhunac je hodočašće u decembru.

Bazilika je izgrađena na mestu gde je Huan Dijego, stari Meksikanac, video tamnoputu Gospu od Gvadalupea u 16. veku, a njen dan se tradicionalno obeležava 12. decembra kao sećanje na njeno javljanje Huanu Dijegu.

"Došli smo da se zahvalimo na poslu koji imamo, za posao koji smo uradili i za ono što nas tek čeka", kaže klovn Kokolino.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu