"Izveštaj IAEA o Kamenici netačan"

Beograd -- Ministarstvo zdravlja demantuje navode Međunarodne agencije za atomsku energiju o neadekvatnom lečenju pacijenata u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

Izvor: B92
Podeli

U saopštenju se ističe da izveštaj agencije ukazuje na određene probleme, ali da je kvalitet radioterapijskih usluga u Institutu na nivou zemalja u okruženju.

"Laičko interpretiranje stručnog izveštaja IAEA iz marta 2010. ne odgovara istini i nepotrebno uznemirava javnost, a posebno pacijente lečene radioterapijom", zaključuje Ministarstvo zdravlja.

Podsetimo, "Večernje novosti" su objavile izveštaj eksperta Međunarodne agencije Primoža Strojana, koji je tokom marta obavio stručni nadzor u ovoj onkološkoj instituciji. Zaključeno je da su kapaciteti za lečenje znatno ispod svakog međunarodnog standarda, što direktno utiče na dvomesečno i tromesečno čekanje na zračenje.
.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu