Pas oslepeo od posledica prebijanja

Beograd -- Samo tri meseca posle zverstva nad kerušom Milom kojoj su odsečene četiri šape, u Beogradu je pretučen još jedan pas koji je od posledica batinanja ostao slep.

Izvor: B92
Podeli

Vlasnica psa tvrdi da je njenog ljubimca premlatila komšinica, samo zato što joj je u igri prevrnuo šolju sa kafom.

Kao i svakog dana, Nada Zavišić izvela je svoja dva psa u šetnju u zajedničko dvorište. Jedno od dvoje kučića, prema rečima vlasnice, prišlo je klupi na kojoj je sedela Ana Cerovac i prosulo šolju sa kafom.

Zavišićeva tvrdi da je komšinica, navodno, tada počela da šutira psa, posle čega se i sama umešala da bi odbranila svog ljubimca.

Ana Cerovac se tada udaljila.

Fond B92 osnovao je Fond "Mila", koji će pomagati rehabilitaciju keruše Mile, ali i u svim sličnim slučajevima u kojima se vrši nasilje nad životinjama.

Fond će, zajedno sa srodnim organizacijama i gradskim institucijama, pomagati i razvoj organizacija koje će po uzoru na "Pet policiju" pružati hitnu veterinarsku pomoć u zbrinjavanju životinja nad kojima je izvršeno nasilje, kao i privođenjem počinilaca nasilja pravdi.

O napadu na kerušu Milu i drugim slučajevima mučenja životinja možete čitati ovde.

"Odjednom se vraća i traži tu nešto po grmlju, pomislila sam da je nešto zaboravila i ne obraćam pažnju, okrećem joj leđa da ne dođe do produžetka sukoba ili razgovora, neprijatnog, i odlazim, ona i dalje traži i odjednom čujem vrisak mog psa. Pogledam i vidim da ona sa obe ruke drži močugu i udara po psu", svedoči Nada Zavišić.

"Pas je ležao, sav je bio krvav po glavi i kukao je", navodi ona.

Prognoze veterinara su obeshrabrujuće. Mešanac Švrća pretrpeo je jak potres mozga koji će ostaviti trajne posledice.

"Tragovi udarca su se videli na glavi, međutim, ono što je bilo mnogo gore to je da on u najmanju ruku imao ozbiljne povrede mozga sa krvarenjima, potom je bio slep", rekao je Zoran Stevanović iz veterinarske stanice "Rot".

"Na svu sreću odgovorio je na ofanzivnu terapiju, povratili smo ga tako da mu je funkcija očuvana , ali je on i dalje posledično slep. Nadamo se da ćemo još nešto moći da izvučemo kad se taj neki hematom bude povukao", kaže Stevanović.

Ana Cerovac je inače vlasnica agencije za čuvanje dece. Kada smo je pozvali za odgovor na optužbe, kratko je rekla da je na odmoru sa porodicom i da ne želi da komentariše ništa pre nego što se vrati u Beograd.

O premlaćivanju životinje obaveštena je i policija.

strana 1 od 119 idi na stranu