Balkanci švercovali drogu u Brazilu

Trojica Hrvata i po jedan Bugarin, Crnogorac i Makedonac uhapšeni su u Brazilu u policijskoj akciji "meduza" zbog šverca 62 kilograma kokaina najveće čistoće.

Izvor: B92

Petak, 16.07.2010.

18:02

Default images

Prema pisanju "Slobodne Dalmacije", posle četveromesečnog praćenja, policija je uhapsila hrvatske građane: Damira Šimića, Slobodana Njegića i Alena Čičerića.

Pored njih, uhapšeni su i Crnogorac Nikša Ilić, Dragan Rangelov iz Bugarske i Miodrag Vojičić, naturalizovani Brazilac, poreklom iz Makedonije.

U akciji sprovedenoj u najjužnijoj državi Rio Grande do Sul i susednoj Santa Katarini, zaplenjeno je 59 paleta navodnih lekova.

Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na više od 1, 2 miliona evra, a, pored droge, zaplenjeni su i jedan brod i tri džipa, kojima je droga prevožena u luke Florianopolis, Imbituba, Itajai i Navegantes za distribuciju kokaina prema Evropi.

Brazilska policija kao glavnog organizatora označava Njegića, a koordinator operacije bio je Vojičić, koji u Brazilu živi duže od 20 godina i tamo se oženio, ima decu, a otvorio je i restoran i taksi službu.

Vojičić je već 2008. godine bio predmet istrage brazilskih vlasti, ali je istraga tada propala.

Policija je za šverc kokaina brodovima u Evropu saznala iz anonimne prijave, poslen koje je organizovano praćenje i prisluškivanje svih šest učesnika u švercu.

Pošto su doznali da 17. juna dolazi brod preko kojim bi se droga prebacila na drugi kontinent, policajci su bili spremni za akciju, ali pošto su dobili informaciju da grupa čeka još jednu pošiljku koja je trebalo da bude dopremljena terencima, odlučili su da pričekaju.

Kada se pokazalo da ta nova pošiljka neće stići, vlasti su odlučile da krenu u akciju, pa su sva šestorica osumnjičenih uhapšena istovremeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: