Okončana istraga protiv Cece

Viši sud u Beogradu okončao je dopunu istrage protiv folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, koja se tereti za zloupotrebe pri prodaji igrača FK Obilić.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.07.2010.

17:06

Default images

Portparolka suda Dušica Ristić izjavila je Tanjugu da je predmet upućen višem javnom tužilaštvu.

Tužilaštvo sada ima rok od 15 dana da odluči da li će protiv Ražnatoviće podići optužnicu, zatražiti novu dopunu istrage ili odustati od krivičnog gonjenja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je dopunu istrage protiv Ražnatoviće sredinom ferbruara, čiji se predlog za dopunu odnosi na obavljanje ekonomsko finansijskog veštačenja, koje je, po mišljenju tužilaštva, neophodno kako bi veštak dao nalaz i mišljenje u vezi sa dokumentacijom koja je pribavljena putem medjunarodne pravne pomoći iz više zemalja.

Okružni sud u Beogradu, sada Viši, okončao je prvobitno krajem prošle godine istragu protiv Ražnatovićeve, koja je pokrenuta 2003. godine i više puta dopunjavana predlozima tužilaštva.

Pored Ražnatovićeve, istraga je sprovedena i protv njene sestre Lidije Veličković, koja se sumnjiči da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.

Istraga protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana počela je posle njenog hapšenje u akciji "Sablja" 2003. godine.

Posle dva meseca u pritvoru, Ražnatovićeva je puštena da se brani sa slobode.

Ona se sumnjiči da je kao nekadašnja predsednica FK Obilić protivpravno prisvajala deo novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove i na taj način pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara (oko 11 miliona evra), oštetivši za tu sumu klub sa Vračara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: