Potpisi za Paradu ponosa u Beogradu

Gej-strejt alijansa i Kvirija počele da prikupljaju potpise podrške za održavanje Parade ponosa u Beogradu - cilj je deset hiljada potpisa.

Izvor: B92

Petak, 16.07.2010.

14:43

Default images

VD predsednika GSA Lazar Pavlović kaže da je ta organizacija kontaktirala brojne javne ličnosti koje bi trebalo da podrže taj događaj.

Pavlović je na konferenciji za novinare izjavio da je cilj Gej-strejt alijanse da ovogodišnju Paradu ponosa potpisima podrži deset hiljada građana.

"Predstavnici većine političkih partija su, tokom pregovora sa Gej-strejt alijansom već dali podršku održavanju parade u glavnom gradu", rekao je Lazar Pavlović, i podsetio da je nedvosmislenu podršku dao i predsednik Srbije Boris Tadić.

Predsednik Centra za promociju kulture i nenasilja "Kvirija" Boban Stojanović izjavio je da se prava seksualnih manjina u demokratskim društvima realizuju nakon svih ostalih, i da bi Parada ponosa potvrdila da je u Srbiji došlo do značajnog pomaka u ostvarivanju prava malih grupa, kao i da Beograd ima duh metropole.

Predsedavajući amsterdamske "Parade ponosa" Frank van Dalen rekao je da je za održavanje te manifestacije u Beogradu neophodna dozvola gradskih vlasti i finansijska ulaganja, kao i saradnja sa policijskim snagama radi osiguranja bezbednosti svih učesnika, a važna je i podrška građana.

LGBT (lezbo-gej-bi-trans) aktivisti nisu na današnjoj konferenciji za novinare predložili datum i mesto održavanja Parade ponosa.

Parada ponosa koja je bila zakazana za 20. seprembar prošle godine nije održana jer je policija tada saopštila da ne može da garantuje bezbednost učesnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: