Optužnica protiv Zvezdana Terzića

Beograd -- Više javno tužilastvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića i trojice njegovih saradnika.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Optužnica je podignuta zbog sumnje da su protivpravno prisvajali novac od transfera fudbalera u inostrane klubove, kaže portparolka Višeg suda Dušica Ristić.

Osim Terzića, koji je ranije bio i direktor OFK Beograda, optužnicom su obuhvaćeni funkcioneri kluba Milovan Ikodinović, Vladimir Bulatović, kao i fudbalski menadžer Dušan Podunavac, navela je Ristićeva.

Ona je napomenula da je optužnica podigunuta 7. jula i da se optuženima na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, a preti im kazna do 12 godina zatvora

Terzić i saradnici terete se da su oštetili trojicu fudbalera, Vanju Grubača za transfer u nemački "Hamburg", Branislava Ivanovića ("Lokomotiva"), Stevana Stošića ("Malaga") i Srđana Stanića ("Spartak").

Terzićev branilac, Vladan Batić, saopštio je da će njegov klijent doći na suđenje da bi dokazao nevinost i sa svog imena skinuo ljagu koju su mu naneli "ljudi loših namera iz bivše vlasti".

Batić je naveo da je Terzić sve vreme "bio u dilemi o čemu se zapravo radi", jer je postupak protiv njega poveo bivši režim koji je "zbog više razloga želeo da ga stavi na stub srama".

Dodao je da Terzić ima i zdravstvenih problema, pa želi da bude pored svoje porodice zbog potreba ispitivanja i lečenja.

Batić se nada da će sud dozvoliti Terziću da se brani sa slobode i podsetio da je ponudio jemstvo u novcu i nekretninama u vrednosti od 200 000 evra.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu