Josipović: Veliki uspeh u saradnji

Beograd -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da su Srbija i Hrvatska postigle veliki uspeh u intenziviranju razgovora o otvorenim pitanjima.

Izvor: Blic
Podeli

Josipović je naglasio da posebno posrignut uspeh u saradnji na suzbijanju organizovanog kriminala i gonjenju ratnih zločina.

"Mislim da postoji izvrstan zakonski okvir za saradnju. Možda bi još trebalo ojačati mere otkrivanja mafijaške imovine na području drugih država i postupanje sa njom", rekao je Josipović.

On je istakao da bi bolja povezanost obaveštajnih i finansijsko-obaveštajnih jedinica mogla da pojača efikasnost obeju država u borbi sa kriminalom.

Govoreći o tužbi koju je Hrvatska podnela protiv Srbije za genocid i njenom eventualnom povlačenju, Josipović je rekao da će tužba postati bespredmetna kada se ono što je njen predmet ostvari neposrednom saradnjom.

"O tužbi odlučuje Vlada i uveren sam da će, kada za to dođe vreme, doneti ispravnu odluku", kazao je predsednik Hrvatske.

Josipović je o govoreći o problemu granice sa Srbijom rekao da bi, ukoliko se ne postigne dogovor, to pitanje moglo biti rešeno arbitražom ili postupkom pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

strana 1 od 910 idi na stranu