Jednokratna pomoć zaposlenima

Beograd -- Ministarstvo finasija Srbije počelo je isplatu pomoći od po 5.000 dinara za zaposlene u javnom sektoru i do sada je pomoć dobilo 28.000 državnih službenika.

Izvor: Beta
Podeli

Sa Međunarodnom monetarnim fondom dogovoreno je da jednokratnu pomoć, u ukupnom iznosu od dve milijarde dinara, dobiju i penzioneri, saopštilo je Ministarstvo.

Isplata pomoći za penzionere počeće kada nadležni organi utvrde kriterijume za raspodelu. Uprava za trezor Srbije do sada je prebacila novac na račune oko 1.000 organa.

Jednokratnu pomoć do sada je dobilo 28.000 zaposlenih u državnom sektoru.

Pomoć će dobiti zaposleni u institucijama i službama koje se finansiraju iz državnog budžeta ili budžeta jedinica lokalne samouprave i teritorijalne autonomije, koji imaju plate manje od 50.000 dinara.

Ministarstvo finansija je podsetilo sve institucije i službe čiji radnici ispunjavaju uslove za dobijanje pomoći, da Upravi za trezor dostave spiskove zaposlenih sa stanjem na dan 30. juna 2010. godine.

Isplata pomoći obavlja se odmah po prijemu spiskova zaposlenih, navelo je Ministarstvo finasnija.

Vlada Srbije je odluku o isplati jednokratne pomoći stalno zaposlenima u državnoj upravi, socijalnim ustanovama, policiji, prosveti, vojsci, zdravstvu, lokalnim samoupravama i autonomnim pokrajinama, donela 8. jula.

Precizirano je da pomoć neće dobiti zaposleni u javnim preduzećima.

strana 1 od 94 idi na stranu