Italija:Uhapšeno 300 članova mafije

Rim -- Italijanska policija uhapsila je od jutros više od 300 osoba osumnjičenih za pripadnost moćnoj kalabrijskoj mafiji, saopštile su vlasti u toj zemlji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Uhapšeni su optuženi za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, ubistva, iznuđivanje, pranje novca i krivična dela u vezi dodele ugovora za javne radove.

Prema medijskim izveštajima, u istrazi je učestvovalo oko 3.000 pripadnika policije.

Razmere hapšenja, koje je obavljeno i u SAD, ukazuju na rastući uticaj "Ndrangete", kalabrijske mafije koja je dugo bila u senci sicilijanske "Koza nostre".

"Ndrangeta" odavno deluje izvan siromašne Kalabrije i ima uticajnu ulogu u organizovanom kriminalu u Evropi i međunarodnoj trgovini drogom iz Južne Amerike.

Hapšenja su obavljena na osnovu "kompleksne istrage policiijskih službi u Milanu i Ređo Kalabriji", koje su omogućile da se dokumentuju ilegalne aktivnosti i delovanje kalabrijske mafije u različitim privrednim sektorima na severu Italije, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu