Sporo prenošenje nadležnosti

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazio je nezadovoljstvo zbog sporog prenošenja nadležnosti sa republičkog na pokrajinski nivo.

Izvor: Tanjug
Podeli

"U januaru su mi prijatelji iz pokrajinske administracije govorili da ćemo u roku od pola godine preuzeti 154 nove nadležnosti", rekao je Egereši.

"Tada sam, a i sada kažem da ću biti jako zadovoljan ako ih preuzmemo do kraja mandata, dakle u naredne dve godine", dodao je Egereši u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Predsednik pokrajinskog parlamenta je odbacio kritike opozicije, pa i nekih predstavnika vlasti, da previše putuje po svetu bez posebnih efeketa.

"Moja statutarna obaveza je da predstavljam Vojvodinu u zemlji i inostranstvu, a moj zadatak je da u Briselu, Strazburu i raznim evropskim regijama tražim prijatelje za Vojvodininu i Srbiju", rekao je Egereši i kao svoj uspeh naveo stvaranje Dunavske regije, koju je, kako je istakao, prvi predložio još pre pet godina.

Kao evropske prijatelje on je nabrojao austrijsku pokrajinu Štajersku, nemačku pokrajinu Baden-Virtemberg i Istru, spremne da u svojim predstavništvima u Briselu jednu kancelariju dodele Vojvodini.

"Vojvodina, međutim, nije tako siromašna da ne može da izdvoji 150.000 evra godišnje, a svako ulaganje u budućnost je opravdano", rekao je Egereši.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu